Eerste Afspraak

Wanneer u een afspraak met ons wilt maken kunt u ons bellen op 0321-331633 of u kunt een contactformulier invullen op onze website www.hansrijpert.nl. In dit laatste geval zullen wij z.s.m. contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.

Wanneer u bij onze praktijk binnen komt, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte. U wordt opgehaald door uw behandelend fysiotherapeut.

Tijdens uw eerste bezoek wordt er door middel van een gesprek en een lichamelijk onderzoek een diagnose gesteld. In overleg met u wordt er een behandelplan opgesteld. Om uw behandeling zo goed mogelijk uit te kunnen voeren worden uw medische en administratieve gegevens geregistreerd in uw dossier.

De behandeling in onze praktijk kan bestaan uit oefentherapie, massage, manuele therapie, shockwave therapie, medical taping, dry needling en echografie. De oefentherapie is een belangrijk onderdeel van uw therapie en vindt plaats in onze ruime oefenzaal voorzien van moderne apparatuur.

Gedurende de behandelperiode wordt regelmatig besproken of de therapie voldoet aan uw hulpvraag. Zo niet, dan wordt het behandelplan aangepast.

Naast de behandeling zal uw fysiotherapeut ook preventief advies en voorlichting geven. Dit om herhaling of verergering van uw klachten in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen.

Sinds januari 2006 is er geen verwijzing meer nodig van huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut.

Wat neemt u mee

  • Een geldig legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs)
  • Een verwijsbrief van de arts of specialis (indien u die heeft)
  • Passende kleding en schoeisel wanneer de behandeling ook in de oefenzaal plaatsvindt


Wij adviseren u vóór de behandeling na te gaan of u een aanvullende verzekering heeft die fysiotherapie vergoedt. Meer informatie en een overzicht van de vergoedingen vindt u ook op www.zorgwijzer.nl

Aan huis behandeling

Mocht het voor u niet mogelijk zijn om naar onze praktijk te komen, dan kunnen wij u aan huis behandelen. Wij adviseren u dit wel te overleggen met één van onze fysiotherapeuten. Voor een behandeling aan huis heeft u een verwijzing nodig waarop staat dat behandeling aan huis gewenst is.