Dry Needling

Dry needling is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van acupunctuurnaalden om triggerpoints in de spieren te behandelen. "Dry" wil zeggen; de naald is massief en er wordt geen vloeistof geïnjecteerd zoals bij een injectie uitgevoerd door de huisarts of specialist.

De techniek wordt ingezet bij myofasciale pijnklachten die veroorzaakt wordt door triggerpoints in de spiervezels van de betrokken spier. Hiervoor is dus eerst lichamelijk onderzoek/palpatie nodig om de triggerpoints/pijnpunten in de spier te lokaliseren.

Als de triggerpoints bepaald zijn,wordt de naald ingebracht in de spier door de huid heen. Om de triggerpoints te deactiveren wordt de naald op en neer bewogen zodat en totdat de overmatige spierspanning afneemt. Dry needling is niet pijnloos, maar de mate van pijn is moeilijk te voorspellen en is per persoon verschillend.

Doorgaans is er direct effect m.b.t. de pijnklachten/spierspanning dan wel mobiliteit in het gewricht, wel is er vaak sprake van een zwaar of beurs gevoel in het behandelde gebied dat in de loop van 1 a 2 dagen vanzelf verdwijnt.


Afhankelijk van de dikte van de spier zal bepaald worden welke lengte van de naald noodzakelijk is.

         anthat