Dry needling

Voor wie is Dry Needling geschikt?

Dry Needling is een specialistische behandeling, geschikt voor iedereen met klachten die voortkomen uit spierverhardingen. Een spierverharding (triggerpoint) kan lokale drukpijn, maar ook klachten elders in het lichaam veroorzaken. Denk hierbij aan klachten als pijnlijke spieren met of zonder uitstraling, bewegingsbeperking en/of stijfheid en verminderde kracht.

Hoe werkt Dry Needling?

Dry needling is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van acupunctuurnaalden om triggerpoints in de spieren te behandelen. "Dry" wil zeggen; de naald is massief en er wordt geen vloeistof geïnjecteerd zoals bij een injectie uitgevoerd door de huisarts of specialist.

De fysiotherapeut zal eerst een lichamelijk onderzoek uitvoeren om de triggerpoints/pijnpunten in de spier te lokaliseren.

Als de triggerpoints bepaald zijn, wordt de naald ingebracht in de spier door de huid heen. Om de triggerpoints te deactiveren wordt de naald op en neer bewogen zodat en totdat de overmatige spierspanning afneemt. Dry needling is niet pijnloos, maar de mate van pijn is moeilijk te voorspellen en is per persoon verschillend.

Doorgaans is er direct effect m.b.t. de pijnklachten/spierspanning dan wel mobiliteit in het gewricht, wel is er vaak sprake van een zwaar of beurs gevoel in het behandelde gebied dat in de loop van 1 a 2 dagen vanzelf verdwijnt.

Meer informatie kunt u vinden op  www.dryneedling.nl

Terug naar overzicht