Nieuws

Aan het einde van dit jaar informeren wij u graag over de belangrijkste ontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor 2024.

Ontwikkelingen

Nog steeds stijgen de zorgpremies elk jaar, zo ook volgend jaar. Daarnaast blijven de zorgverzekeraars streven naar lagere kosten. Dat betekent o.a. dat ze hun contracten met de zorgverleners (waaronder ook onze praktijk) zo scherp mogelijk proberen af te sluiten; ze betalen lagere vergoedingen aan de zorgverleners, terwijl ze wel meer voorwaarden stellen. Die voorwaarden hebben zelden met de kwaliteit van de behandeling te maken. Zorgverzekeraars streven vooral naar een gemiddeld lager aantal behandelingen en eisen steeds meer administratieve handelingen van de zorgverlener en dit kost ons veel tijd. Tijd die wij liever aan u en uw klachten besteden!

Situatie voor onze praktijk in 2024

De tendens zoals hierboven geschetst, heeft tot gevolg dat wij voor 2024 ons contract nog behouden met vrijwel de meeste zorgverzekeraars, maar niet meer met:

Zorg & Zekerheid

Wat betekent dit voor u?

Wanneer u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee wij geen contract hebben ondertekend, dan krijgt u van ons een factuur toegestuurd. Deze dient u eerst aan ons te betalen. Vervolgens kunt u deze factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekeringspolis zal deze in zijn geheel, dan wel gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar aan u vergoed worden.
Wij adviseren u om van te voren bij uw zorgverzekeraar te informeren wat de hoogte zal zijn van de vergoeding die u krijgt bij niet-gecontracteerde zorg, want u bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de afhandeling met de verzekeraar!

Directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF) wordt niet altijd vergoed bij fysiotherapeuten zonder contract. Kijk dus van tevoren goed na of de behandeling vergoed wordt als u rechtstreeks naar de fysiotherapeut gaat of dat u een verwijzing van de huisarts nodig hebt.

Ook in 2024 kunt u bij onze praktijk rekenen op de hoogste kwaliteit zorg en de beste behandelingen, tegen een zo laag mogelijk tarief; wij laten ons daarin door de zorgverzekeraars niet beperken.

Openingstijden

Maandag 08:00 - 20:00
Dinsdag 08:00 - 17:00
Woensdag 08:00 - 20:00
Donderdag 08:00 - 17:00
Vrijdag 08:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Contact

Heeft u nog vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij mailen of bellen u z.s.m. terug.

Neem contact op