Fysiotherapie

Een fysiotherapeut behandelt mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of gewoon door ouder worden.

Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten of weer aan het werk gaan. U leert hoe u door verantwoord bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Een behandeling kan o.a. bestaan uit massage, het mobiliseren van gewrichten, shockwavetherapie, of dry needling. Meer over de diverse behandelmethoden kunt u hier lezen.

Een belangrijk deel van de behandeling is vaak oefentherapie. Met oefeningen wordt de spierkracht van specifieke spieren getraind, het looppatroon en de houding verbeterd, tiltechnieken aangeleerd en coördinatie/evenwicht en stabiliteit bevorderd.
In onze ruime, moderne oefenzaal beschikken wij over diverse apparaten voor de verschillende spiergroepen.

Onze therapeuten staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Hiermee voldoen we aan de strenge eisen op het gebied van bijscholing en toepassen van inhoudelijke richtlijnen. Wij werken daardoor zoveel mogelijk volgens het evidence-based practise (EBP) principe. Wij baseren onze oefeningen op de best beschikbare informatie over doelmatigheid en doeltreffendheid, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten

Terug naar overzicht