Icebein

Wanneer wordt icebein gebruikt?
Icebein is een behandelmethode die ingezet kan worden tijdens het herstel van heup- en knieoperaties. De methode maakt gebruik van verkoelingselementen, die de zwelling en pijn die op kan treden tijdens het herstel tegen kunnen gaan. Ook kan icebein het herstel na een verdraaiing van de knie bevorderen, door wederom de zwelling te verminderen.

Wat is icebein?
Icebein is een behandelmethode die toegevoegd kan worden aan de reguliere behandeling van de therapeut. Simpel gezegd is het een modern alternatief voor een ijsbad. Icebein bestaat uit een zachte ‘Softshell’ broek waarin verkoelingselementen zijn verwerkt. Deze broek is met klittenband verstelbaar, zodat deze voor elk lichaamstype te gebruiken is. De broek is verbonden aan een verkoelingsapparaat, die ervoor zorgt dat er koud water door de broek loopt, wat de benen gelijkmatig verkoelt.

Hoe werkt icebein?
Wanneer u behandeld wordt met icebein, krijgt u de Softshell broek aan, die met een simpele druk op de knop verkoeld wordt door het verkoelingsapparaat. De broek kan verkoeld worden van kamertemperatuur tot wel 5 graden Celsius. U houdt de broek zo’n 20-30 minuten aan en dit wordt, wanneer nodig, gedurende meerdere behandelingen herhaald.

Wat is het effect?

Icebein heeft veel, wetenschappelijk bewezen, voordelen:

  1. Het verkort de herstelperiode na inspanning.
  2. Het vermindert eventuele spierschade.
  3. Het verlaagt de hartslag en lichaamstemperatuur.
  4. Het vermindert pijn, spierspasmes en zwellingen.
  5. Het verbetert slaapkwaliteit en algemeen welzijn.

Door deze voordelen is icebein uitermate geschikt om het herstel na heup- en knieoperaties te bevorderen en de zwelling en pijn die hierbij voorkomen te verminderen.

Wat zijn de kosten?
De kosten van een behandeling met icebein is afhankelijk van uw zorgverzekering. De toepassing van icebein valt onder de reguliere vergoeding van fysiotherapie. Er zijn geen extra kosten, naast de kosten van een reguliere behandeling, welke per zorgverzekering verschillen.

Bron: icebein.com

 

Terug naar overzicht