Rompbalanstraining

Voor wie is de Romp Balans Trainer (RBT) interessant?

De RBT is uitermate geschikt voor mensen met lage rugklachten.

Hoe werkt de Romp Balans Trainer (RBT)?

De RBT is een bijzondere kruk met een zadelvormig zitvlak die in alle richtingen kan bewegen. Door middel van een sensor is de kruk verbonden met een computer. Via het beeldscherm krijgen de patiënt en therapeut direct terugkoppeling over de uitgevoerde bewegingen van de rug. Dit wordt ook wel visuele feedback genoemd. Op deze manier wordt heel duidelijk hoe u uw rug gebruikt en welke bewegingen problemen geven.

De RBT zorgt voor een dynamisch actieve zit en diepe buik- en rugspieren worden getraind.
De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat vooral deze diepe spieren van belang zijn voor de controle over de rug en stabiliteit van de rug. Bij mensen met (langdurige) rugklachten is aangetoond dat zij juist deze spieren niet of te laat aanspannen. 

Wij zijn opgeleid om de bewegingen van de rug te meten met behulp van de RBT en uw rugklachten te behandelen. Na een analyse op de RBT kunnen wij u laten zien waar uw persoonlijke aandachtspunten liggen. Wij zullen u daarna adviseren en begeleiden bij een persoonlijk oefentraject, waarbij u heel bewust en gericht kunt oefenen. Met de training op de RBT wordt de houding en belastbaarheid van de lage rug verbeterd.

Terug naar overzicht